. · *

abraçada-avia-estiu

Potser deu fer mal morir-se, com néixer. Potser és un sofriment “plaent” perquè el cos físic et demana canviar d’espai, necessita un altre oxígent i ambient per seguir creixent i transformar-se. Però hi ha gent que mor en desastres naturals, d’altres els maten amb violència, hi ha gent que tenen malalties li diuen quan de temps li queda. I els animals, també pateixen. Potser és casi impossible fer aquest canvi amb serenitat.

La Fany una senyora amiga meva que ara té 97 anys, m’ha explicat que li va agafar un atac de cor mentre dormia. La van portar a l’hospital amb ambulància, va tenir un altre atac, però els metges la van reanimar. Quan es va despertar a l’hospital i li van dir el que li havia passat no se’n recordava de res, es va veure allí estirada i li va saber greu. Li hagués agradat marxar mentre dormia a casa, i tornar a estar amb seva mare. Fa un temps la seva besnéta de 5 anys li va dir que per anar al cel s’havia de mudar i pintar, posar-se un vestit de princesa perquè al cel l’espera la seva altre àvia i molta gent.

En contemplar la superfície de l’oceà veus onades formant-se i desapareixent. Pots descriure les onades com altes, baixes, grans o petites, com l’inici i la fi, com el naixement i la mort. Però quan les observes a fons descobreixes que les onades són a la vegada aigua.

Una onada pot voler saber quina és la seva veritable naturalesa; potser diu “no sóc tant gran com les altres onades, no sóc tant bonica” o potser diu “he nascut i hauré de morir”, pot ser que pateixi per totes aquestes idees…

Si la onada observa la seva naturalesa compendrà que és aigua i les seves pors i complexos desapareixeran. L’aigua està lliure del naixement i de la mort d’una onada.

En lloc de naixement i de mort només hi ha una contínua transformació.

Thich Nhat Hanh, monjo budista

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s