ocells d’hivern

Aquest matí he fotografiat aquests moixons. El primer, un Pinsà comú mascle (les femelles tenen el ventre més clar). És una espècie molt abundant aquí, estan a Catalunya tot l’any però sobretot ara a l’hivern en venen molts del centre / est d’Europa.

En aquest mapa del SIOC es pot veure les recuperacions dels pinsans anellats a Catalunya:

$especie->getNomVulgar('ca')}

DSC_0645

I aquests és un Gafarró, també molt comú durant tot l’any. Com el pinsà, és de la família dels Fringíl·lids: es caracteritzen pel seu bec, cònic i fort (perquè són granívors, menjen llavors i vegetals). Ara a l’hivern són gregaris és a dir que van amb grup amb els de la seva mateixa espècie. I en general són força acolorits, la cadernera per exemple també és d’aquesta família.

DSC_0620

DSC_0656

Advertisements

One thought on “ocells d’hivern

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s