llençar i comprar… resistiré?

ArtBlender-WinstonTsengConsumerism-1440x900
Winston Tseng “No necessito cap d’aquestes merdes”
 1. Questió número 1. Tinc un mòbil, des de fa un any, que és molt simple i senzill: només truca i envia missatges i poca cosa més (no té càmara ni internet ni whatsapp…) Em serveix, la bateria dura molt i compleix la seva funció pel qual ha estat dissenyat. Però últimament quan vol, es penja i es tanca sol, sense que me n’adoni. M’ha passat poques vegades, però ja he tingut algun pensament inconcientment de és el moment de comprar-me un iphone o mòbil similar.
 2. Arriba Nadal, s’acosten els Reis, podria aprofitar aquestes dates per renovar-me el mòbil i gaudir d’internet wifi everywhere, whatsapp gratuit, correu, càmara, google… Realment ho necessito? Realment en treuré profit?

  AnnaLappe
  Anna Lappe “Cada vegada que gastes diners, estàs definint la clase de món que vols”
 3. Els diners. Per a què destino els diners? Quines són les meves prioritats per utilitzar-los? Quin és el model de món que vull i pel que aposto?
 4. El residu. El meu mòbil serà un residu, quan sigui inservible (o hagi estat malèvolament programat perquè així sigui, la obsolescència, un rerefons purament econòmic). El portaré a la deixallaria, i allí, què en faran? Quines parts es podràn reutilitzar o reciclar? qui, com i quan costarà, de € i d’impacte ambiental ?
 5. Ètica i moda. I es que no només és el mòbil… El mateix em passa amb la càmara digital petita que sempre porto a sobre, i les ulleres. En els dos casos, encara són útils. Velles, si, una mica passades de moda, també. Què faig? Són només motius personals est-ètics? Vull ser una persona humil i conseqüent. Ser sostenible econòmicament, social i ecològicament, justa i feliç. Activista, predicar amb l’exemple, sincera, pràctica… Per tot això, espero que la càmara se li acabi de desgraciar la pantalla? Espero que les ulleres li necessiti canviar la graduació dels vidres? Espero que el mòbil s’acabi de suicidar ell mateix?
Kruger-
Barbara Kruger “Compro, per tant existeixo”

Gràcies dani per les imatges!

Advertisements

2 thoughts on “llençar i comprar… resistiré?

 1. Quin dilema Clara! Mmm Smartphones…Un munt d’aplicacions, útils i també d’inútils, càmara, internet,etc. Però els has de carregar gairebé cada dia, no són com els nokias o “totxorolas” que la bateria durava una eternitat. A més, dubto que estiguin dissenyats per aguantar tota una vida.
  Aquí tens algunes idees sobre mòbils ecològics: http://tecmoviles.com/los-5-telefonos-moviles-mas-ecologicos/
  Si te’l canvies i et preocupa què fer amb el mòbil antic: http://www.intermonoxfam.org/ca/que-pots-fer-tu/donatius-socis/mobil-recicla

  1. carles, ho tindré en comte! si es que de possibilitats i alternatives n’hi han moltes, i bones! simplement s’han de tenir les idees clares. gràcies :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s