3. SCI training

dijous 22

Anem a Dresden a fer la Street Action que hem estat preparant. Primer recordem les “normes” de comportament a l’espai públic d’Alemanya: prohibit donar fulletons, portar cartells o pancartes… També recordem que als alemanys els hi costa expressar les emocions i sentiments al carrer, per tant, estem nerviosos per com anirà fer Teatre de l’oprimit al centre de Dresden. El Teatre de l’oprimit és un mètode que implica molt a l’espectador (no és passiu sinó actiu, pot participar en l’obra). Hi ha una persona que està entre el públic i els actors: es fa un cop l’obra i a l’acabar es convida al debat amb el públic i es pregunta si algú vol canviar alguna cosa de l’obra, de l’escena que s’ha vist, assumint el paper de qui es vulgui. Llavors, es torna a començar, tothom mantenint el seu personatge, és quan la persona voluntària que ha entrat dins, pot intervenir i actuar en qualsevol moment. La nostre temàtica és la discriminació (l’escena és un control policial en un autobús arribant a la frontera alemana).

Fem varies vegades l’escena per atraure l’atenció de les persones que van caminant pel carrer. Els guàrdies de la botiga que estem davant, surten i ens demanen sisplau d’eliminar totes les fotografies que hem fet, ja que apareix l’aparador de la botiga que teniem just davant. A part d’això no hi ha cap incidència més, i pel que fa a la participació; només un noi (que es voluntari i sabia que vindriem a fer-ho). Tot i això estem contentes perque per la majoria és la primera experiència de Teatre de l’oprimit. Quan acabem, oferim “free hugs”.

A la tarda, passejar, cafè o vi calent (ja fa bastant de fred) i busco algunes botelles amb el simbol del Mehrwegsystem (sistema de retorn de les botelles de plàstic), a Alemanya ho tenen incorporat a la majoria de supermercats.

Nit d’agraiments, brindis i vi.

divendres 23

8:30 matí, abraçades “energizers” per les que estan puntualment esmorzant i marxem amb la clara cap a Barcelona.

I seguim treballant que hi ha mooolta feina per fer :) !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s