SCI camp de voluntariat

Aquest agost he participat en un camp de treball del SCI – Service Civil International (a Catalunya és el SCI-CAT). Durant tres setmanes he estat vivint a la granja ecològica Holderbusch , al poble de Jänkendorf a uns 70 km a l’est de Dresden, aprop de la frontera amb la meva estimada Polònia.

La permacultura és un sistema holístic sostenible, on les plantes els animals, la Terra i les persones estan en harmonia. Bill Mollison n’és el pioner i el nom vé de agriCULTURA permanent + cultura PERMAnent.

“Permaculture works with nature to make a better world for all. By observing the natural world we can see a set of principles at work. Permaculture design uses these principles to develop integrated systems that provide for our needs of food, shelter, energy and community in ways that are healthy and efficient. We can use permaculture design methods to improve the quality and productivity of our individual lives, our society and our environment.”
Permaculture.org.uk

A la granja hi viu el Friedrich durant tot l’any, ell és qui ens va fer la llista de les tasques de les diferents feines que haviem de fer, però també teniem al grup una coordinadora dels voluntaris, la Marlene. Gràcies a ella tota l’organització va ser més eficient. Ens proposava dinàmiques i jocs per al grup també, ens cuidava i ens motivava…. era un troç de sol :)

Vam decidir entre tots el primer dia l’horari base diari (haviem de treballar 6 hores cada dia) i les activitats de cap de setmana.

A la granja hi viuen famílies durant l’estiu, i també tothom qui vulgui pot anar a passar les vacances amb la condició de fer alguna feina per a la comunitat. També el Friedrich rep voluntaris de l’organització WWOOF, a diferència dels voluntaris del camp de voluntariat, els “wwoofers” van a viure en una granja ecològica individualment.

Les feines que feiem van ser vàries: construir una tanca per les ovelles, construir un bancal per plantar (amb compost, terra, llana, caca d’ovella i branques), reperar la zona de jocs, recollir fruites, fer marmelades…. Fins i tot vam aprendre a fer barrets de llana 100% naturals!! Els animals són imprescindibles en la roda de la Permacultura. Gràcies a l’estany pels ànecs teniem moltes granotes i gripaus. Les gallines (i els seus pollets) els hi donavem les restes orgàniques del nostre menjar, elles ens donaven els ous i en vam matar tres també. Vam matar una ovella també per decisió del grup ja que volien menjar carn.

Advertisements

One thought on “SCI camp de voluntariat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s