if forest

portada

IF FOREST així es diu el llibre que vaig fer al curs de Scheersberg a Alemanya. En dos anteriors post (el primer i el segon) trobareu més fotos del que va ser tot el workshop, aquí només us adjunto les fotos del procés del que va ser el meu treball personal. És un llibre-arbre. Un homenatge a la importància i bellesa del bosc, a la fragilitat del paper, dels arbres. La idea es que vas passant les pàgines i vas endisan-te en un bosc, en els diferents tipus de papers que vam fer (als que hi ha al meu llibre la majoria són de cotó en diferents gramatges i els més prims són d’Abacà 90 % + cel·lulosa).

DSC02044 cover

També he volgut jugar amb el que amb anglès es diu “folding” que vol dir plegar el paper. Segons la materia prima el paper respòn diferent quan el plegues. El tipus d’enquadernació es diu copta, cosida amb agulla i fil (és semblant a la tradicional japonesa).

El llibre s’acaba amb una cita de la campanya Boscos de Greenpeace (enllaç pagina web). Diu que la desforestació i degradació del bosc està causant una gran pèrdua de biodiversitat. La cita es va repetint en les últimes pagines, però va despareixent suaument fins que no es veu cap paraula, cap lletra en l’última pagina.

Advertisements

One thought on “if forest

  1. Clara, m’ha encantat!!
    Escolta, si ets per aqui ara, que crec que sí, i amb una amiga, m’encantarà veure’t i compartir una mica… Un matí, una tarda, una nit… Whatever!

    Un petonas!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s